8 REDENEN OM MET EEN CAMERA OM JE NEK TE HUPPELEN

Sinds ik mijn spiegelreflexcamera in handen kreeg, zijn we onafscheidelijk geworden. Waar ik ga, gaat hij vrolijk om mijn nek met me mee. We beleven de leukste en mooiste dingen samen. En gekscherend roep ik soms tegen mijn vrienden dat m’n ‘kind’ ook meekomt. Dan snappen ze wel hoe laat het is.


En vandaag kreeg ik er een tweede ‘kindje’ bij, zo’n toffe analoge camera! Mijn schoonzus (zus van m’n vriend) stuurde me gister een berichtje of ik deze camera wilde hebben en daar zei ik geen nee tegen. Ik ben er zo ontzettend blij mee. Geen idee of ik ‘m echt ga gebruiken, maar als decoratie staat ‘ie ook heel tof.

Misschien verklaar je me wel een beetje voor gek. Want wie is er nou zo gehecht aan een camera? Ik verzeker je, na dit artikeltje kan jij ook niks anders dan met een camera om je nek door het leven huppelen. I promise.
Nou oké, gaat ‘ie dan. Hoe leuk is het om al je ervaringen her te beleven? Ook zonder enig verstand van camera’s kan je op de automatische stand foto’s maken, die je meenemen naar die leuke vakantie of die gezellige middag met vriendinnen. Als je dan even in een dipje zit, wordt je overspoeld met de fijne gevoelens van toen. Aanrader!
Enne, hoe tof is het dat je dingen niet meer kan vergeten? Je weet nog altijd hoe dat mooie gebouw eruitzag, doordat je er een foto van maakte. En die mooie bloem, die je eens fotografeerde, zit voor altijd in je geheugen geprent. Door te fotograferen kijk je naar details, die je anders echt niet zou zien. Dat is toch gaaf?!
In fotografie kan je jezelf ook telkens weer uitdagen. Sommige foto’s zijn nou eenmaal makkelijker te maken dan andere. Een mooie zonsopgang heeft wel de juiste instellingen nodig om tot zijn recht te komen en daarvoor doe je meer moeite dan wanneer je bijvoorbeeld je schoen op de foto zet. Als het dan tóch lukt, geeft het je echt een goed gevoel. +1 op je zelfvertrouwen!

Fotograferen is gezond. Ik merk aan mezelf dat ik sneller met camera om mijn nek naar buiten wil dan zonder. Als je met camera dan eenmaal buiten bent, ben je ook niet zo snel klaar, want werkelijk bijna alles is fotogeniek. En, is het niet algemeen bekend dat buitenlucht goed voor je is? 

Fotograferen maakt je blij. Het geeft gewoon een ontzettend goed gevoel wanneer je iets of iemand mooi op de foto krijgt. Ik merk in ieder geval aan mezelf dat dat me blij maakt. Andersom is het dan wel weer zo dat je chagrijnig wordt wanneer iets niet wil zoals jij het in je hoofd hebt… Maar ach, de voordelen wegen hier veel sterker dan de nadelen.

Oh ja, met fotografie kan je ook goed een boodschap overbrengen. Eigenlijk zou je dit misschien wel het doel van fotografie kunnen noemen. Een foto is pas écht krachtig als de boodschap duidelijk is zonder dat er een letter bijstaat. Het is toch geweldig als je dat kan?

Fotografie is trouwens ook heel divers. Je kunt bloemen fotograferen, maar ook dieren, mensen en eigenlijk elk random voorwerp. Vervelen zal het dus nooit!

En het allermooiste aan fotografie vind ik dat je emoties kan laten zien en opwekken. Dit is echt moeilijk en mij nog niet gelukt, maar als ik hetbij anderen zie, vind ik het geweldig. Hoe cool is het als iemand gaat lachen, omdat je foto zo vrolijk is. Of een traantje wegpinkt, omdat het echt wat met diegene doet. Wauw.

Ik ben nog maar een groentje in de wereld van fotografie, maar ik vind het zo leuk dat ik dit iedereen aanbeveel. Dus: doe eens gek, huppel met een camera om je nek!

Oh ja, over uitdaging gesproken, ik ben een fotografieaccount begonnen op instagram (@messpiration). En ja, dat vond ik best een beetje eng. En nee, ik vind mezelf niet goed of zoiets, ik ben gewoon een amateurtje. Maar het lijkt me wel tof om meer personen te fotograferen en ik sta voor alles open. Al wil je een fotoshoot midden in de trein (eh…) of op het dak van je auto (dan heb je wel kans op lachbuien van mijn kant). Mijn gegevens staan onder contact.

Wat vind jij het leukste aan fotografie?

0 reacties

  1. Wat een super leuk artikeltje! En al die dingen kloppen nog ook 🙂

  2. Wat een super leuk artikeltje! En al die dingen kloppen nog ook 🙂

  3. Oh wat ontzettend leuk dat je hem kreeg!

  4. Die camera is zo pretty, gelukje dat je 'm zomaar kreeg! Ik ben al best lang op zoek naar een toffe analoge camera eigenlijk 😉 En ohh deze post is zo waar!! X

  5. Heel leuk geschreven, en wat een mooie foto's!

  6. Leuk geschreven! Ik vind fotografie ook een geweldige manier om de wereld van een andere kant te bekijken. En ik word ook heel blij als een foto goed gelukt is, haha (:

  7. Hahaha AGREE!

  8. Wat tof zo'n analoge camera, gefeliciteerd met de geboorte van je tweede kindje! En oh, je redenen zijn zo herkenbaar, vooral de uitdaging vind ik geweldig. Leuk verder dat je een fotografieaccount bent begonnen, op dat je nog heel veel mooie gebeurtenissen vast mag leggen!

  9. Jaaa, 100% met je eens Klaske! Ik huppel ook heel graag rond met mijn camera om mijn nek, héél fijn <3

Geef een reactie