Achter de schermen: een blogmijlpaal en voor het eerst stemmen

Achter de schermen: blogmijlpaal en stemmen

Voor mij voelt het héél lang geleden dat ik even een ‘gewoon’ kletspostje heb geschreven. Ik houd geen wekelijkse fotodagboekjes bij, zoals sommige bloggers dat wel doen en dus schiet het er soms een klein beetje bij in om jullie op de hoogte te houden van wat er allemaal speelt in mijn leven. Hoog tijd om een update te geven: vandaag krijgen jullie een kijkje achter de schermen!

Studentenleven: studie en op kamers

Met mijn studie (communicatie, voor wie dat nog niet wist) gaat het heel goed. Blok 2 is afgerond met veel mooie cijfers en maar één herkansing. Nu zit ik midden in blok 3. Dit is het blok waarin we een onderzoek doen naar de interne communicatie binnen een bedrijf (vind ik wat minder leuk) en waarin we een bedrijfsvideo maken (vind ik héél leuk). Deze week staan er een aantal draaidagen gepland en hopelijk wordt de video net zo tof als dat we ‘m in gedachten hebben.

In mijn studentenkamer loopt alles op rolletjes. Af en toe gedraag ik me als een echte huisvrouw en geef ik mijn kamer een grondige schoonmaakbeurt, draai ik wasjes en doe ik mijn wekelijkse schoonmaaktaak in het huis. Nooit gedacht dit ooit te zeggen, maar ik vind het lang niet zo erg als ik dacht dat ik huishoudelijke taken zou vinden. Koken vind ik daarnaast ook geen straf, ik probeer met alle liefde nieuwe recepten uit. Al vind ik het af en toe ook heerlijk om gewoon een diepvriespizza in de oven te kunnen stoppen.  

Blog: lieve reacties en 100 volgers!

Afgelopen week zat ik stuiterend op mijn stoel toen ik ontdekte dat ik de 100 volgers op Bloglovin’ bereikt heb. Een leuke mijlpaal! Ik geniet intens van het bloggen en wordt zo blij van jullie lieve reacties. Erg tof om te zien dat bijvoorbeeld het artikel over groener leven zo goed werd ontvangen. Daar kan ik echt gelukkig van worden!

Achter de schermen: blogmijlpaal en stemmen

Het wordt lente…

… en dat betekent dat het zonnetje weer meer gaat schijnen! Alles gaat weer bloeien (bloesem!), de vogeltjes fluiten ’s ochtends en de temperatuur is stukken aangenamer. Genieten toch? Ik merk dit jaar meer dan ooit hoeveel invloed de zon heeft op mijn gemoedstoestand. Het is niet zo dat ik deze winter elke dag somber in een hoekje heb gezeten, maar nu de zon weer regelmatig schijnt, ben ik toch veel vrolijker (én een beetje druk af en toe).

Achter de schermen: blogmijlpaal en stemmen

Verkiezingen: voor het eerst stemmen

Vandaag ga ik voor het eerst in mijn leven stemmen. De afgelopen weken heb ik de campagne en de ontwikkelingen daarin best goed gevolgd. Waar ik eerst totáál niet politiek geïnteresseerd was, vind ik het nu heel interessant. En een beetje spannend, want ik hoop écht dat ik op 16 maart niet wakker word met een tegenvallende verkiezingsuitslag. Gelukkig kan ik daar een steentje aan bijdragen en dus is het geen moment in me op gekomen om niet te gaan stemmen.

De afgelopen tijd is er meer aandacht dan ooit naar jongeren en stemmen gegaan. Volkomen terecht, want voor ons als jongeren heeft het echt zin om naar de stembus te gaan. Wist je bijvoorbeeld dat 850.000 jongeren dit jaar voor het eerst mogen stemmen? Dit is goed voor wel 14 (!) zetels. Moraal van dit verhaal: we hebben als jongeren wél invloed op de politiek, dus gebruik je stemrecht!

Dé vraag voor vandaag: ga jij stemmen?

24 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd met de 100 volgers. En dat onderzoek gaat echt goed komen. Beginnen is lastig maar als je er eenmaal mee bezig bent wordt het steeds leuker. Ik ga voor het eerst dit jaar niet stemmen. Best erg nu ik dit zo schrijf. Ik heb werkelijk geen idee op wat ik moet stemmen. Alle partijen hebben voordelen maar ook grote nadelen

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Aneta, wat lief! Wat jammer dat je niet bent gaan stemmen. Ik snap dat de keuze voor een partij erg lastig is, maar het is wel degelijk belangrijk om je stemrecht te gebruiken. Al snap ik je ook wel, hoor. 🙂

 2. Wat fijn om te horen dat het zo goed gaat met je studie! Wat tof dat je zo’n bedrijfsvideo mag maken! Gefeliciteerd met je 100 volgers! Je hebt ze meer dan verdiend 🙂 Ik ga ook stemmen vandaag en ben het helemaal met je eens. Ik heb lang getwijfeld op wie ik zou stemmen, maar denk ik dat ik eruit ben 😉

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Aah dankjewel Romy, superlief! Aah, goed dat je ook hebt gestemd. Zo belangrijk! 🙂

 3. Gefeliciteerd met de 100 volgers! Wat tof!! Ik ga natuurlijk stemmen, natuurlijk is het altijd moeilijk, maar een ding staat vast; ik ga stemmen! haha

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel! En jaa, supertof dat je hebt gestemd. 🙂

 4. Jaaa gefeliciteerd dat het zo goed gaat met je blog en studie! Wat een fijne mijlpaaltjes. Ik vind de politiek super interessant, hoop dat het allemaal goed gaat vandaag! Malou x

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel lieve Malou! Ja, ik vind politiek ook heel interessant en de uitslag is me voor de volle 100% meegevallen, gelukkig. 🙂

 5. Yaayy Klas wat ga je goed, gefeliciteerd! En heb je al gestemd? 😉 Wat dat betreft is het dan wel weer jammer dat ik nog geen 18 ben.. X

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel! En jaa, ik had al gestemd, haha. Niet getreurd over een aantal jaar heb jij ook invloed! 😉

 6. Wat een mooie mijlpaal, die 100 volgers! Gefeliciteerd! Dat is sowieso verdiend hoor. 😀 Ik heb uiteraard ook gestemd. Duurde even totdat ik er echt uit was op wie, maar ben nu wel blij met mijn keuze. 🙂

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Sandra, zo lief! Fijn dat je een keuze hebt kunnen maken, waar je achter staat. Ik vond het ook nog best lastig hoor, maar ben nu ook wel blij. 🙂

 7. Goed dat je gestemd hebt!! Ik had ook graag willen stemmen, jammer dat ik net een jaartje te jong was. Gefeliciteerd met de 100 volgers! en leuk om te lezen dat het zo goed gaat met je studie en in je kamer 🙂 Liefs!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel lieve Luna! Ah zo jammer is dat dan he, het geeft toch echt wel een fijn gevoel wanneer je op een bepaalde manier ‘invloed’ hebt op de politiek. 🙂

 8. Gefeliciteerd met de 100 volgers! Ik ben ook blij dat de lente er weer aankomt!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Elena. Woehoe lente! 🙂

 9. Nog eens gefeliciteerd met je 100 volgers! Je verdient ze en hopelijk komen er nog veel meer bij. 🙂 Ik wist niet dat jullie in Nederland stemrecht hadden, in België hebben we stemplicht. Ik kijk er eigenlijk wel naar uit om volgend jaar te stemmen, iedere stem telt toch? 🙂

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Klaartje! Ja, gek dat dat bij twee buurlanden zo verschilt. Ik vind stemmen ook heel belangrijk, maar helaas denkt niet iedereen hier daar zo over. 🙂

 10. Gefeliciteerd met je blog mijlpaal!! 😀 Ik ben ook erg blij dat het weer lente is, en ik kan niet wachtten op de zomer haha.

 11. Yes, ik ben ook gaan stemmen. Echt goed dat jongeren er nu meer interesse in hebben!

 12. Leuk die mijlpaal! En tof van je studie, ik studeer ook Communicatie, zit nu in jaar 3! Dat op kamers gaan herken ik wel, al heb ik nog steeds een hekel aan afwassen haha:)

 13. Yaaaaayyy, 100 volgers, gefeliciteeeerd! En nu zelfs al 103 🙂 Daar komen er vast nog een hele hoop bij, met jouw leuke blogje! En jaaa, ik ben ook zo happy dat het lekker lente wordt (of is, vanaf vandaag, astronomisch gezien 🙂

 14. Waar een sinaasappel boordenvol vitaminen zit, zit dit blogje boordenvol positiviteit. Prachtige vergelijking, maar het is wel zo. EN CONGRATULATIONS MET ZOVEEL VOLGERS!! Echt heel cool, en hopelijk / vast komen er nog een hele hoop bij. Het is trouwens ook heel leuk om te zien hoe jij en je blog groeien, de laatste tijd heb je echt grote sprongen gemaakt!! <3

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel lieve Dilys! Je tovert een hele grote glimlach op m’n gezicht. <3

Geef een reactie