BEN IK GESLAAGD?!

‘Gisteren was er geen blogje en vandaag (op donderdag, huh?) wel, zo staat het niet in je sidebar Klaske!’ Dacht je misschien wel toen je dit artikeltje zag verschijnen. Ik kan je niet anders dan gelijk geven, maar (ho, wacht!) het heeft een reden.

En niet zomaar een of andere rotsmoes. Ik had het gisteren ook wel druk hoor (werken enzo), maar er is iets veel belangrijkers. Vandaag is het namelijk donderdag 16 juni. En dat is niet zomaar een doorsnee donderdag, het is de dag van de examenuitslag.

Vandaag hoor ik dus of ik mijn examens gehaald heb. Nu ik dit schrijf, op donderdagochtend, weet ik nog helemaal niks. Vanmiddag tussen vier en vijf kan ik gebeld worden met de mededeling dat ik gezakt ben, maar als ik niet gebeld word, waar ik natuurlijk op hoop, ben ik geslaagd. In dat geval krijg ik na zes uur nog een gefeliciteerd-met-je-diploma-telefoontje van m’n mentor, eet ik heel veel lekkere dingen (taart en pizza, jummie) en hang ik natuurlijk de vlag uit met mijn schooltas eraan. 
Oké, laat ik je nu niet langer in spanning houden. Dat je dit artikeltje te lezen krijgt, is een heel goed teken. Ik publiceer ‘m namelijk alleen als ik geslaagd ben. Het voelt wel een beetje gek om dit nu al te schrijven, maar ik ben dus gewoon geslaagd! *danst door de kamer* Ik heb mijn havo-diploma! 

Na zes jaar zwoegen op de middelbare school is het nu gewoon voorbij. Ik besef het nog niet helemaal, geloof ik. Het lijkt zo kort geleden dat ik voor de eerste keer naar de middelbare school ging. Ik zie mezelf nog zo fietsen, een klein meisje met een veel te grote rode rugzak voorop haar fiets. Die rugzak heb ik (gelukkig!) allang niet meer en mijn lengte is ook wel wat veranderd. Toen ik naar de brugklas ging was ik ongeveer 1 meter 45 (ja, echt mini) en inmiddels ben ik rond de 1 meter 65. Veel langer zal ik ook niet meer worden, maar ach, daar heb ik me inmiddels al bij neergelegd.
Mijn middelbareschooltijd had ups en downs. Na vijf jaar VWO begon ik dit jaar in 5 havo, waar ik bijna niemand kende. En dat vond ik allesbehalve leuk, als je me al lang volgt, herinner je dat misschien nog wel. Terwijl dit, achteraf gezien, het leukste schooljaar van m’n leven is geworden. Ik leerde zoveel nieuwe mensen kennen, ging naar Londen (ik wil terug!) en ontmoette de leukste jongen van de wereld, die ik al meer dan een half jaar mijn vriendje mag noemen. Ik heb weer eens gemerkt dat de dingen nooit helemaal zo lopen als je denkt dat ze gaan lopen. En in dit geval ben ik daar maar wat blij mee!

Tot zover mijn jippie-ik-ben-geslaagd-blogje (ik keek er stiekem al een paar weken naar uit om ‘m te schrijven, oeps). Nu ga ik feest vieren en lekkere dingen eten, tot snel!

Heb jij al examen gedaan?

0 reacties

 1. Hahaha gekkie, lekker vooruitplannen met je blogjes ;P Maar gefeliciteerd hoor meid, ik ben zo blij voor je!!<333 Geniet van de taart en pizza en van het nooit meer naar de middelbare school hoeven! (Terwijl ik nog een lading nieuwe bruggertjes mag aanschouwen UGH) XX

 2. Gefeliciteerd!

 3. Van harte gefeliciteerd!! Goed gedaan! Ik ben ook geslaagd 🙂

 4. Heel erg veel knuffels, gefeliciteerd! Super dat je geslaagd ben en ga maar heel veel taart eten en een stukje naar mij op sturen.

 5. HOORAAAAYYY!!! Gefeliciteeerd!!

 6. WHOOOEEEEEPPPPP GEFELICITEERD KLASKE!!! YES YES YES!! Voor dat vreugde dansje is het zeker wel een goed moment. YEAH! Nu wordt het echt op kamers wonen en studeren! AWESOME!!!!

 7. Woooehoeeee gefeliciteerd!

 8. Je mag trots zijn op jezelf! Proficiat! 🙂

 9. Van harte gefeliciteerd Klaske! Supertof. Geniet lekker van je vrije tijd en de voorbereiding voor life after high school 🙂

 10. Gefeliciteerd Klaske! En haha wat leuk dat je dit eigenlijk van te voren hebt geschreven. Geniet nu van je vakantie!

 11. Hoera, gefeliciteerd! Geniet ervan!

 12. Nog gefeliciteerd!

 13. gefeliciteeeeerd! Ik was ook zo enorm blij toen ik geslaagd was van de havo.
  en wat tof, dat zo'n jaar waar je eigenlijk tegenop zag , zo goed is uitgepakt.

 14. Yaaaay! Gefeliciteerd! 🙂

Geef een reactie