Makkelijk, lekker en budget recept: rijst met tomatensaus

Makkelijk, lekker en budget recept: rijst met tomatensaus

Ik maak er geen geheim van dat ik dol ben op lekker eten. Naast dat ik ontzettend veel van tussendoortjes houd, ben ik gek op de avondmaaltijd. Van pizza tot boerenkool, het gaat er allemaal met smaak in. Nu ik zelf kook, ga ik vooral voor makkelijk te bereiden voedsel. Na een lange dag college heb ik meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Daarvoor is dit recept ideaal: het is lekker, makkelijk en goed voor de studentenportemonnee.

En het grootste pluspunt van dit recept: het is supermakkelijk te veganizen! Vervang het gehakt voor een vegetarische variant of laat het helemaal weg. Zo kunnen de vegetariërs en veganisten onder ons ook genieten van deze heerlijke maaltijd. Want dát doe je zeker: ik eet dit al jaren behoorlijk vaak en geloof me, het verveelt nooit.

Makkelijk, lekker en budget recept: rijst met tomatensaus

Dit is een recept voor vier personen. Gezellig om er samen met je huisgenoten, vrienden of familie van te genieten.

Wat heb je nodig?

 • Een pakje gezeefde tomaten – 0,45.
 • Een blikje ananas – 0,89.
 • Een blikje tomatenpuree – 0,13.
 • Een gele, groene of rode paprika (of twee) – op dit moment ongeveer een 1,00 per stuk
 • Een grote ui – ongeveer 0,20.
 • 250 gram (vegetarisch) gehakt – ik betaalde 1,89 voor een bakje rundergehakt.
 • 300 gram witte (of welke soort je maar wilt) rijst – de goedkoopste kost ongeveer 0,47 voor 400 gram.

Dat komt totaal op 1,38 per persoon. Budgetfood! 

Makkelijk, lekker en budget recept: rijst met tomatensaus

Hoe maak je het?

1: Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.

2: Ondertussen meng je het (vegetarische) gehakt met wat zout en peper en draai je er gehaktballetjes van.

3: Bak de gehaktballetjes rondom bruin in de wok en snijd de ui en de paprika(‘s).

4: Voeg de ui en paprika toe en bak deze even met de gehaktballetjes mee.

5: Voeg het pakje gezeefde tomaten toe, roer het goed door en doe vervolgens de ananas (inclusief sap) erbij.

6: Maak de saus op smaak met eventueel een klein beetje suiker en een scheutje ketjap. Dit kan volledig naar smaak (yes, je mag voorproeven!). Zelf kies ik er meestal voor om er alleen een klein beetje suiker toe te voegen.

7: Laat de saus 10 minuutjes zacht pruttelen en voeg ten slotte het blikje tomatenpuree toe om het geheel wat dikker te maken. Zorg dat je dit goed mengt, anders heb je straks een dikke klont tomatenpuree op je bord (en nee, dat is niet zo lekker).

En klaar ben je. Schep de rijst op je bord, doe er wat saus overheen (het liefst iets teveel) en genieten maar!

Dit was ‘m dan: het allereerste recept op mijn blog. Laat me weten wanneer jij het ook gemaakt hebt (I like!) en tag me op Instagram met @klaskejoelle.

Ben jij net zo dol op lekker eten als ik?

15 reacties

 1. Ja hoor! Je kan me wakker maken voor eten. Niks mis mee! Dit lijkt me een heerlijk receptje en het is budget proof. Daar houd ik van!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Aneta! Ja wakker worden voor eten is altijd goed toch? 😉

 2. Ohh dit klinkt super lekker! Vooral handig voor als stufi nog niet binnen is(zoals vandaag hahah)

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Jaa, hashtag studentenstruggles. 😉 Dankjewel! Het ís ook echt heel lekker, ik heb er elke keer weer zin in als ik mijn eigen recept zie, haha.

 3. Wauw, die foto’s alleen al! Zo mooi! Dit klinkt heerlijk en lekker budgetproof 🙂

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Awh, zo lief dit! <3

 4. Oehh lekker zeg, ik ga dit zeker in m’n achterhoofd houden haha! X

 5. Hmmmm zoals je weet ben ik gek op lekker eten, dus dit wil ik errruugg graag eens proberen. Lekker dat gehakt met die paprika! Al laat ik de ananas trouwens weg, ik zal nooit begrijpen waarom mensen fruit in hartig eten stoppen, haha! Malou x

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Haha, de ananas maakt het nu juist zo lekker! 😉 Maar als je daar niet van houdt, kun je het inderdaad ook gewoon zonder maken. 🙂

 6. Liefde voor budget recepten! Ik vind het altijd zo’n gedoe om van alles te moeten kopen, vooral als het van die ingewikkelde ingrediënten zijn die je nooit weer gebruikt 😛

  Leuk recept!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Wij kunnen praten, haha! Ik ben bijvoorbeeld ook dol op kookboeken, maar als er dan van die onmogelijke ingrediënten gebruikt worden, haak ik snel af. Dankjewel!

 7. Lekker! Met perzik is ook een aanrader 🙂

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Zeker, dat is heerlijk! Meestal vervang ik het gehakt dan voor kip. Ook een goede combinatie! 🙂

 8. Hmm, heerlijk! Grappig (en handig!) ook dat je de prijzen erbij zet 🙂

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Haha, ja dan zien mensen écht hoe budgetproof het is. 😉

Geef een reactie