Pimp and patch | do it yourself

Patches
In de fashionwereld zijn ze helemaal terug van weggeweest, de patches. Je ziet ze in bijna elke kledingwinkel en ook ik ben inmiddels om. Waar ik ze vroeger vreselijk vond (‘mama, ik wil geen beertje op mijn kapotte broe-hoek!’), kan ik ze nu niet meer uit mijn kledingkast wegdenken.

Heel veel geluk

En dus bedacht ik het idee om zelf ook met deze leukerds aan de gang te gaan. Vol goede moed begon ik mijn zoektocht op het internet. Tevergeefs, in de grote ketens vond ik ze een tikkeltje te prijzig en in de Chinese webshops was de levertijd te lang. Daarnaast mag ik bijna niks uitgeven van mezelf, omdat ik mijn geld de komende maanden hard nodig ga hebben voor huur (stom!), inrichting en levensonderhoud. Ik had het al bijna uit mijn hoofd gezet, totdat ik ineens iets bedacht: ‘Mam, heb jij nog van die patches?’

Ja, op zolder. Een hele schoenendoos vol. Hoezo?’ 

Een schot in de roos dus. Ik stormde naar boven en zocht in een recordtempo de desbetreffende schoenendoos, die tot boven toe vol zat met allerlei soorten patches. Van Sesamstraat en andere schattige figuurtjes tot stoere printjes. En allemaal minstens vijftien jaar oud, een echt patcheswalhalla. 

Patches

En jij kan het ook!

Voor het eerst in mijn blogcarrière maak ik nu een echte do it yourself van dit projectje. Nou ja, niet zo eentje waar ik alles in ministapjes geef, maar gewoon een beschrijving van hoe ik het gedaan heb, waaruit je kan opmaken hoe het moet.
Let’s get started! Na de vondst van de eeuw wilde ik natuurlijk het liefste gelijk alles pimpen met patches. Maar omdat me dat toch net iets teveel van het goede leek, besloot ik voor één ding te gaan. Namelijk de spijkerhoes van mijn agenda, die een beetje opgeleukt moest worden. Deze maakte mijn moeder een aantal jaar geleden van een oude spijkerbroek en is precies het formaat van de goedkoopste standaardagenda van de Action (die nog geen euro kost!).

Patches

Patches

Vervolgens koos ik de allerleukste patches uit om te gebruiken. Het was een beetje passen en meten, maar uiteindelijk is het me gelukt om voor het de hoes een opzet te maken, waar ik tevreden over was. Dus pakte ik het speldenkussen van mijn moeder om de patches vast te spelden. Ondertussen maakte ik een heleboel foto’s van het proces. Alles voor de blog!

Patches zijn natuurlijk gemaakt om op een kledingstuk gestreken te worden, maar ik deed het net even anders. Volgens mijn moeder is er bij strijken namelijk een grote kans dat ze er toch niet helemaal goed op blijven zitten en dus wilde ze de patches wel voor me vastmaken met de naaimachine (waarschijnlijk omdat ze dacht dat ze dat anders later alsnog moest doen, haha). Als je niet zo’n handige moeder hebt en niet over de nodige naaivaardigheden beschikt (volgens mij moet je het aardig onder de knie hebben én goed kunnen sturen), kan je de patches ook gewoon met naald en draad vastmaken. Duurt misschien iets langer, maar geeft hetzelfde resultaat.

Het eindresultaat

Patches

Patches

Na het naaien was het alleen nog een kwestie van draadjes afknippen en klaar waren mijn gepimpte items! Yay, ik ben oh-so-happy met het resultaat! Ik denk zomaar dat ik m’n agenda er een heel stuk sneller bij pak, nu ‘ie er zo leuk uitziet (en dat is wel handig als je een echte chaoot bent).

Wat vind jij van patches?

0 reacties

 1. ZO LEUK!! Echt wat 'n mazzel die doos met patches, ik geloof niet dat wij dat hebben haha ;') Die hoes voor je agenda is ook supertof geworden zo zeg! X

 2. Ahhh, wat zien ze er prachtig uit! Echt hele hele hele leuke patches. En inderdaad: met strijken blijven ze niet zo goed zitten (ik spreek uit ervaring). Dus slim om het erop te zetten met de naaimachine.

 3. wat onwijs leuk gedaan zeg, het is nu ook helemaal een trend! Goed bezig! liefs

 4. Een hele doos vol, dat is nog eens geluk én tof zeg! Vind je agenda heel gaaf geworden. Leuk idee om ze daar voor te gebruiken!

 5. Dit is echt zo wijs! Echt origineel gedaan. 🙂

 6. SUPER LEUK! Ben zelf niet zo handig hiermee, maar je hebt het duidelijk uitgelegd in je blog.

 7. Ja, zo leuk! Ik heb zelf een spijkerjasje helemaal volgemaakt met patches. Veel toffer dan kant en klaar in de winkel kopen! 😀

 8. Ik vind patches zo leuk! Wat een gave DIY!

 9. Zo tof gedaaaan! Super nice al die patches. Mooie fototjes ook ervan. liefs

 10. Dankjewel Anna! Yay, dan heeft m'n moeder het dus niet voor niks gedaan, haha. Liefs!

 11. Jaa precies, jij snapt 'm! <3

Geef een reactie