DRAGEN WAT JE LEUK VINDTFashion is, naar mijn mening, iets geweldigs. Het is dé manier om uit te stralen wat je leuk vindt en hoe je bent. Houd je van boyfriend jeans, leren jasjes en flannels, dan ben je waarschijnlijk een stoer type. Terwijl iemand die meer van bloemetjesjurkjes, kanten rokjes en strikjes houdt, vaak weer heel wat anders in elkaar steekt. Of misschien ben je juist wel een mix van deze twee en combineer je het liefst stoer met schattig. Het kan allemaal.


Dat klinkt natuurlijk allemaal heel leuk, maar het zou ook zomaar kunnen dat je niet eens weet wat je nu eigenlijk leuk vindt. Dit  kan af en toe best voor frustraties zorgen (been there, done that). Daarom deel ik vandaag wat tips met jullie.
DURVEN
Het allerbelangrijkste is durven. Vaak weet je ergens diep van binnen wel wat je leuk vindt, maar het echt kopen en aantrekken gaat toch net een stapje te ver. Het is nu eenmaal zo dat mensen elkaar ontzettend snel veroordelen. En ja, dat gaat vaak over uiterlijk en niet over innerlijk. Het is lastig, maar als je je er niks van aantrekt, went het het snelst. Je zult merken dat mensen het zelfs tof vinden, ook al zouden ze jouw kleding zélf nooit aandoen.

KIEZEN
Daarnaast is het ook een kwestie van kiezen. Als je niet zeker weet of je iets écht leuk vindt, moet je het niet kopen. Je zult merken dat je het dan ook bijna niet aantrekt en dat zou jammer zijn. Zodra je bij iets honderden combinaties in je hoofd krijgt, kan je het het beste maar zo snel mogelijk meenemen. Wedden dat het één van je favorieten wordt?! Het resultaat van kritisch kleding kopen, is dat jouw kast straks alleen maar uit kledingstukken bestaat die je écht leuk vindt.

ZOEKEN 
Een eigen stijl komt je niet zomaar aanwaaien. Als jij nooit met kleding bezig bent en random koopt wat je leuk vindt, krijg je nooit een persoonlijke stijl. Beter is om webshops, Pinterest en Lookbook af te struinen en een collage te maken met wat jij leuk vindt, bijvoorbeeld. Ook het lezen van blogs is een goede manier om te ontdekken wat jouw smaak is. Zelf een blog beginnen al helemaal natuurlijk. Hoe leuk is het om later terug te zien hoe jij je eigen stijl hebt ontwikkeld?

Ik denk dat dit dé sleutels zijn om te dragen wat je leuk vindt en je eigen stijl te ontwikkelen. Begrijp me niet verkeerd, je hoeft er echt niet heel alternatief bij te gaan lopen. Dat is ook maar een kwestie van smaak. Als jij maar draagt wat je leuk vindt, want daar wordt je het gelukkigst van!

Durf jij te dragen wat je leuk vindt?

0 reacties

 1. Wat een leuk (en inspirerend) artikel!

 2. Ik blijf het altijd lastig vinden. Ik draag best wel vaak dingen die ik mooi vind, ook al zijn ze excentriek, maar aan de ene kant is het ook gewoon eng.

 3. Je hebt helemaal gelijk! één bepaalde kledingstijl heb je niet zomaar.. lookbook is echt mijn favoriete inspiratiebron daarvoor! Ik ben gelukkig nooit bang geweest om te dragen wat ik leuk vind, ik vind het alleen soms nog wel lastig om te bepalen wát ik nou leuk vind, haha!

 4. Tof artikel! Ik denk dat ik wel goed durf te dragen wat ik leuk vind, al is dat soms een wat aparter item en vindt lang niet iedereen het leuk. Maar dat is inderdaad het leuke aan fashion!

 5. Senna zegt: Beantwoorden

  Leuk artikel! zelf ben ik nooit echt bezig met mijn kledingstijl. ik koop gewoon wat ik leuk vind (en lekker zit!) en het liefst in de aanbieding want ik heb niet zo'n groot budget voor kleding (geef mijn geld liever aan iets anders uit). ik maak ook meestal dezelfde combiets, terwijl ik eigenlijk wel eens iets anders zou willen. Dus een erg goede tip om dingen te kopen waarmee je verschillende combinaties kunt maken! hoeveel geef jij uit aan kleding?

 6. Ik snap je helemaal! Soms is het ook gewoon eng, maar het geeft wel een kick als je het gewoon doet. En als je niks laat merken van dat je het eng vindt, krijg je ook nog veel complimentjes. Sure. Liefs!

 7. Nou dat is ook helemaal goed, als jij er maar gelukkig van wordt! Ik ben ook echt een koopjesjager en het geeft me een echte kick als iets leuks heel goedkoop weet te scoren. Ook ben ik zeker weleens in tweedehands winkels te vinden, scheelt ook geld en je hebt direct iets unieks. Hoeveel ik uitgeef aan kleding? Te veel, haha. Ik heb het geluk dat ik in een kledingwinkel werk en personeelskorting krijg. Ik scoor de meeste dingen dus echt goedkoop 🙂

 8. Leuk artikeltje! Ik geloof dat ik wel gewoon durf te dragen wat ik leuk vind, maar ik weet soms gewoon niet helemaal wat dat dan is 🙂 maar ik geloof dat dat steeds meer begint te komen!
  liefs

 9. wat een leuk en mooi artikel! ik geef je groot gelijk.
  Ik heb de afgelopen jaren zeker geleerd om te dragen wat ik leuk vind,
  en ik voel me inderdaad een stuk beter.

  liefs joelle

 10. Wat leuk geschreven! Helemaal met je eens! Sinds ik alleen nog maar items koop die ik écht leuk vind en geen twijfelgevalletjes heb ik mijn stijl veel beter ontwikkeld, ik draag de kledingstukken langer en het is natuurlijk ook goed voor de centjes 🙂

 11. Lekker m'n ding dragen is wel mijn ding ja. Tenslotte is je zoektocht naar een eigen kledingstijl ook een zoektocht naar jezelf en het is leuk als je een beetje een eigen stijltje hebt. De uitdaging vind ik om fashion om te zetten in stijl haha.

Geef een reactie