Héél veel plaatjes

Heel veel plaatjes
Dat het zomervakantie is, merk ik niet alleen aan de hoeveelheid tijd die ik achter mijn laptop en YouTube (oeps) spendeer, maar ook aan het aantal foto’s, die bewerkt en al staan te wachten, totdat ze gebruikt worden in een artikeltje. Nu hoopte dat de laatste tijd nogal op en kon ik wel vijf fotografie-postjes schrijven. Dat leek me toch net iets teveel van het goede. Gelukkig bedacht ik daar een oplossing voor, namelijk de eerste editie van héél veel plaatjes. Een artikel vol met foto’s met een klein verhaaltje erbij. Kijk je mee?

Een mooie roos in de vensterbank

Van de overburen kreeg ik voor mijn slagen een hele mooie rode roos (plus chocolade en een tekening van de buurmeisjes). Ik zette ‘m beneden in de vensterbank neer, maar besteedde er verder eigenlijk niet zoveel aandacht aan. Totdat er op een zaterdagmorgen (ik geloof om acht uur) prachtig licht was en ik snel mijn camera van boven haalde. Ik fotografeerde aan één stuk door, rozen zijn zó fotogeniek!

Heel veel plaatjes

Heel veel plaatjes

Heel veel plaatjes

Een prachtige zonsondergang

Het was een vreemde zomerdag vol regen geweest (zoals wel vaker hier in Nederland), waarop ’s avonds het zonnetje nog even scheen. Ik was boven op m’n kamer YouTube aan het kijken (#vakantieleven), maar bedacht rond een uur of negen om toch nog eventjes een blik uit het dakraam te werpen. Dat was alles behalve een verkeerde beslissing, want daar zag ik het begin van wat een prachtige zonsondergang zou worden. Zo snel als ik kon, racete ik met m’n camera om m’n nek naar het water om deze vast te leggen. En daar stond ik dan, nog nahijgend van het fietsen en met m’n haar in een uitgezakte knot. Fotograferend terwijl de zon steeds een beetje lager zakte en op een gegeven moment helemaal achter de bomen verdween. Puur genieten!

Heel veel plaatjes

Heel veel plaatjes

Heel veel plaatjes

Een middagje Zwolle met Nienke

Vorige week woensdagmiddag hadden Nienke (klik!) en ik afgesproken in het mooie Zwolle. Het was alweer een half jaar geleden dat we elkaar voor het laatst zagen (lees er hier meer over) en dus vonden we het hoog tijd om gezellig bij te kletsen. We winkelden wat, kochten ons avondeten bij HEMA, fotografeerden in een zijstraatje en hadden samen de grootste lol. Rond een uur of zeven waren we allebei total loss en dus namen we de bus naar het station, waar we afscheid namen. Gelukkig niet voor heel lang, want mijn toekomstig studentenkamertje is twee minuutjes lopen vanaf Nienkes huis (hoe leuk is dat?!). Dat belooft een hoop gezelligheid volgend jaar!

Heel veel plaatjes

Heel veel plaatjes

Heel veel plaatjes

Eventjes naar het bos

Afgelopen zondagmiddag ging ik met ‘de schoonfamilie’ naar het bos. Helaas had ik m’n camera thuis laten liggen, omdat ik dacht dat ik die niet zou gebruiken (ik kon mezelf wel voor m’n hoofd slaan). En aangezien de kwaliteit van de camera in mijn telefoon echt slechter dan slecht is, prutste ik wat met de telefoon van vriendlief. Gelukkig kon ik daar zelfs scherpte-diepte mee creëren, zodat de bloemetjes, die ik op de foto wilde zetten, goed tot hun recht kwamen. Al met al ben ik best tevreden met het resultaat, maar heb wel weer ontdekt dat ik m’n spiegelreflex echt voor geen goud meer kan missen!

 

Heel veel plaatjes

Heel veel plaatjes

Heel veel plaatjes

Tot zover de foto’s inclusief geklets. Ik heb er nu alweer veel meer gemaakt (oeps), maar die komen in een volgend artikeltje. Anders wordt deze véél te lang en overleeft je internet de hoeveelheid aan foto’s niet (hopelijk is dat van jullie wel ietsje sneller dan dat bij mij thuis, haha). En ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig:

Welke foto is jouw favoriet?

0 reacties

 1. Oh wauw! Die zonsondergang is echt prachtig!! En die roos, wauw! Al je foto's vind ik heel erg mooi!!

 2. Super mooie foto's en het is altijd leuk om te lezen dat je ergens helemaal enthousiast over bent. Prima zo toch? Je foto's verdienen het om gezien te worden, dus is zo'n artikel met allemaal plaatjes hier helemaal op z'n plek!

 3. Gave fotootjes zeg, die roos is echt prachtig<33 En een spiegelreflex is idd onmisbaar haha! 😉

 4. Super leuke foto´s!

 5. Ik zag ook a zo'n mooie roos voorbij komen op Instagram, echt gave foto's heb je weer gemaakt!

 6. Mooie foto's! In de vakantie kan je inderdaad weer heerlijk fotograferen!

 7. Wat een leuk artikeltje, zo met die foto's en kleine verhaaltje, love it! En hihi, Zwolle was onwijs gezellig, ik kan echt niet wachten tot je hier komt wonen ♥

 8. Oh die foto's zijn zo mooi! Zeker diegene van in het bos.
  Ik heb trouwens net je blog ontdekt en ik vind het nu echt al heel leuk!

 9. Ahh wat een fijne foto's! En die van de zonsondergang, supermooi!!

 10. Heerlijke plaatjes om bij weg te dromen, doe zo verder! 😉

 11. Wat een mooie foto's! Die zonsondergang ziet er ook prachtig uit.

 12. Dankjewel, heel lief! <3

 13. Yay, dát vind ik nou nog eens leuk om te horen. You made my day! <3

 14. Rozen, zonsondergangen… Zo fotogeniek is dat altijd! Super leuke foto's ook van in het bos. Jammer dat je je camera niet bij je had, maar ze zijn alsnog leuk geworden hoor. 🙂

 15. Wat een mooie foto's! De zonsondergang is prachtig, en ik vind de foto's met Nienke onwijs leuk!

 16. Nouu, die foto's met mobiel zijn als nog heel goed! Heerlijk al die plaatjes nemen als het vakantie is. ♡

 17. Nouu, die foto's met mobiel zijn als nog heel goed! Heerlijk al die plaatjes nemen als het vakantie is. ♡

 18. Wauwieee! Wat een mooie foto's! Love de roos en de artistieke foto met de camera er op 😉 xxx

Geef een reactie