HOE IK TWEE DAGEN IN EDE SPENDEERDE

Op maandagavond leek het allemaal nog zo’n goed plan, twee daagjes Ede achter elkaar. Ik bedoel, wat wil een aankomend CHE-student nog meer? Nu ik dit schrijf, woensdagavond laat in de trein, denk ik daar toch ietsje genuanceerder over. Maar desalniettemin heb ik er ontzettend van genoten. En zou ik het zo weer doen. Kijk je mee?

Op dinsdagochtend om half zeven (!) trok mijn vader mijn gordijn omhoog en meldde me fijntjes ‘dat ik er nu wel echt uitmoest.’ Zo zat ik even later in de auto een bakje havermout te eten. Op weg naar mijn aankomend studentenstad of dorp (wat is het?).

Om half negen stond de studente waar ik mee mee zou lopen al vrolijk op me te wachten bij de ingang. Ik volgde wat colleges en ben alleen extra bevestigd. Binnenkort schrijf ik me in voor communicatie op de CHE!

Na een niet zo heel lange meeloopdag, die was namelijk om twaalf uur al afgelopen, wachtte ik buiten op Nienke. We hadden afgesproken om elkaar te meeten en zo gezegd, zo gedaan. Het was een middag vol gezelligheid, chillen in het bos, gek doen en shoppen. Om vijf uur vertrok Nienke weer en gunde ik mezelf een plek in de Mac Donalds in verband met de gratis wifi, die het in de HEMA niet deed. En nadat ik me een behoorlijke vreetzak voelde, alleen met zo’n dienblad op tafel is toch wel een beetje zielig, kwam mijn reddende engel (aka papa) om me weer op te halen. Doodmoe leerde ik in de auto een godsdienst toets, maar volgens mij mocht het niet baten. Na nog wat meegepikt te hebben van de broccolitaart (made by mama!) en een ontzettend lekkere douche, dook ik mijn bed in, wetend dat ook morgen weer behoorlijk druk zou gaan worden.

Woensdag bezocht ik de hele dag gewoon mijn middelbare school, maar om tien over drie fietste ik met een noodgang naar het station. Ik moest en zou de trein van half vier halen en zo geschiedde. Ik trok nog een sprintje op station Zwolle en heb uiteindelijk al mijn treinen gehaald gelukkig.

Om 17.11 stond ik dan ook op perron 3 van station Ede-Wageningen te wachten op Nienke, die ik heel even straal voorbij liep. Ze was gelukkig zo slim om achter me aan te lopen en ‘Klaske!’ te roepen. Een ‘aah, sorry. Het spijt me echt,’ volgde. En weer helemaal verzoend taxiede ze ons naar de CHE.

Daar tapten we even wifi, omdat we zo vroeg waren. Vervolgens kregen we een goodiebag met daarin het boek How Blogs Work van Stephanie Duval. Reuzeleuk natuurlijk! Na wat gekletst te hebben met de andere meiden, werd het eten gebracht. Naast dat het heel fotogeniek was, smaakte het ook heerlijk. Precies zoals het hoort.


Met een volle maag waren we er dan ook helemaal klaar voor om naar Eline van Huis Van Belle te luisteren. Ze vertelde ons over het ontstaan van Huis van Belle (de site) en Belle (het blad). Het grootste deel van het verhaal kende ik al, omdat mijn vader bij de uitgeverij werkt waar Belle eerst werd uitgegeven. Nu doen ze dat helemaal zelf en inmiddels is nummer 10 (!) verschenen. Echt heel inspirerend!

Vervolgens vertelde Shifra haar verhaal. En wauw, wat is ze ontzettend leuk om naar te luisteren. Ook vlogde ze nog een stukje op het event en ik heb mezelf al gespot op youtube, hihi. Na Shifra nam Eline het stokje weer over en leerde ons bloggen in 10 stappen. Ook werden we hard aan het werk gezet en moesten we een blogidee verzinnen met een instagrampost erbij. Dat was even lastig, maar gelukkig kreeg ik inspiratie en eindigde ik op de tweede plek. Net niet gewonnen, maar in de top drie staan, vond ik al ontzettend tof.

Daarna was het event afgelopen en sprintten Nienke en ik de CHE uit. Met een gigantisch hoge snelheid raceten we naar het station waar ik na een snelle ‘afscheidshug’ de trein nam. Om uiteindelijk om kwart voor twaalf thuis te zijn. Maar ach, dat had ik er wel voor over.Ben jij weleens op een blogevent geweest?

0 reacties

  1. Leuke post, en super mooie foto's heb je gemaakt! Ik vond het leuk om je even gesproken te hebben, en inderdaad het was zo inspirerend (:

  2. OOOh lijkt me superleuk, zo een blogevent! Leuke foto's!

  3. Ik ben nog nooit naar een blogevent geweest, maar het lijkt me echt zooo leuk! Als er eens eentje hier wat dichter bij de deur is, ga ik het toch eens overwegen 😉

  4. Ah leuk! Ik studeer er zelf journalistiek. Ik wist pas veeeel te laat van het event haha 🙂 Liefs

Geef een reactie