MAASTRICHT | DAG 2 (+VIDEO)


Het is donderdagochtend 8 uur. Ik word wakker van het licht dat door de kiertjes van het gordijn schijnt. Langzaam doe ik mijn ogen en even kijk ik verbaasd om me heen. ‘Waar ben ik? Droom ik? Wat doe ik hier?’ Dan weet ik het weer: ik ben in Maastricht. In een hotel. Samen met mama. Gisteren  zijn we aangekomen en hebben we een geweldige dag gehad. En vandaag wordt misschien zelfs nog wel veel beter!

Na een overheerlijk ontbijt besloten we naar de Media Markt te vertrekken. Het sd-kaartje in mijn camera was al bijna vol en op de extra variant die ik meegenomen had, kon ik niet langer dan vijf seconden filmen. En dus zat er niks anders op dan een nieuw sd-kaartje te kopen. Rond half elf liepen we dan ook door de straatjes van Maastricht op zoek naar de Media Markt. Dankzij Google Maps op mijn telefoon was deze gelukkig snel gevonden en even later was ik zo’n twaalf euro armer en een nieuw sd-kaartje rijker.

Nu ik weer volop ruimte had om te fotograferen en te filmen, konden we met een gerust hart naar het centrum vertrekken. Daar bezochten we wat winkels (o.a. H&M, Van Haren etc.) waar ik wonderbaarlijk genoeg niks kocht. Overal was óf mijn maat eruit (grrr…) óf er was helemaal niks leuks.

Dus liepen we maar naar het Vrijthof om, als echte toeristen, even cultureel te doen. Overal hoorden we andere talen om ons heen, het voelde een beetje alsof we in het buitenland waren. Frans, Duits en van dat heerlijk Britse Engels (luv it!), het kwam allemaal voorbij.

In tegenstelling tot de vorige dag was het dit keer wél droog en op een gegeven moment kwam zelfs het zonnetje tevoorschijn, oftewel een perfect moment om een lekker ijsje te eten. Een ijswinkel was snel gevonden en na lang wachten (een hele Britse schoolklas die allemaal een ijsje of koffie wilden), konden we genieten van een overheerlijk ijsje (het water loopt me in de mond als ik eraan terugdenk). Zon, ijs en Maastricht, wat wil je nog meer?

Na dit genietmomentje, zetten wij onze culturele tour voort. Zo bekeken we een fontein en namen we een klein kijkje in een klooster (met werkelijk waar prachtige tuin), maar toch nét niet genoeg de moeite waard om een kaartje te kopen, vonden wij.

Ook de Sint Janskerk werd met een bezoekje vereerd. Daar zagen we dat je de toren kon beklimmen en we waren het direct met elkaar eens, dat wilden we doen! We kochten een kaartje en even later liepen we over een enge draaitrap (er leek geen einde aan te komen) omhoog. Ik vond het klimmen vreselijk, maar eenmaal boven was ik dat alweer vergeten. Het was het zó ontzettend waard.

Ik geloof dat dit het moment was dat ik verliefd werd op Maastricht.  Het uitzicht was namelijk adembenemend, zo mooi! Ik kon niet meer stoppen met filmen en fotograferen. We keken over heel de stad en overal hingen bordjes met informatie over de bekende gebouwen van Maastricht. In de verte zagen we zelfs de Sint Pietersberg met fort Sint Pieter! (spoiler: de volgende dag zouden we die van nog véél dichterbij zien)

Helaas waren er overal tralies en met mijn lengte is het vrijwel onmogelijk om een camera zo hoog te houden dat je deze niet ziet. Gelukkig bestaat er zoiets als een laag diafragma (liefde) en dat geeft (vind ik) een heel leuk effect op de foto’s.

Even later moesten we toch weer naar beneden met de draaitrap (waaah). Het leek wel uren te duren voordat we weer gewoon in de kerk stonden, maar ik had het absoluut niet willen missen. Wat mij betreft is dit echt een grote aanrader wanneer je in Maastricht bent. Oh en laat je vooral niet gek maken door die trap, zelfs ik heb het overleefd!

Na dit hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk, hihi) vonden we het hoog tijd om nog wat winkeltjes te bezoeken. Je bent nu eenmaal een shopaholic of je bent het niet. We genoten van de collectie van de Zara en ook in de Dille en Kamille keken we onze ogen uit. Mijn moeder en ik zijn allebei gek op die winkel. En natuurlijk moest er weer een cactus gefotografeerd worden (sorry jongens), maar zeg nou zelf, hoe fotogeniek is deze cutie?

Ondertussen hadden we behoorlijk veel zin in eten gekregen en zochten we naar een leuk restaurantje. We wilden graag buiten zitten, omdat de zon scheen, maar het terras was helemaal vol. Tenminste, zo leek het, want na veel gedoe was er toch nog een klein tafeltje voor ons vrij.

We zaten nog geen kwartier, toen er een ongelooflijk donkere lucht aankwam en het hard begon te waaien. Uit voorzorg verhuisden we toch maar naar binnen (uiteindelijk bleef het droog). Gelukkig maakte de pizza alles goed, ik kreeg ‘m helaas niet helemaal op, maar hij was werkelijk waar verrukkelijk.

Met onze buikjes propvol liepen we terug naar het hotel om de rest van de avond lekker relaxt te houden. Ik keek filmpjes, kletste heel veel met mama en samen aten we Tony’s Chocolonely. Rond tien uur kroop ik in bed en al gauw viel ik in een diepe slaap. Dromend over wat morgen me brengen zou. En dat lees je de volgende keer!

De volgende dag: de Sint Pietersberg, spotgoedkope schoenen en weer naar huis.
Klik hier voor Dag 1!

Ben jij ook zo verliefd op Maastricht?

0 reacties

 1. oh wat ontzettend gezellig met je ma! prachtige foto's heb je gemaakt. apart zo'n rode toren. liefs

 2. Ik wist niet dat Maastricht zo'n mooie stad was! Het lijkt net een buitenlandjes stadje (het heeft wel iets Duits), maar dan gewoon in Nederland. En wat leuk dat je filmpjes hebt gemaakt, heeft toch net even iets extra's dan alleen foto's! Heel leuk ♥

 3. Wat een toffe fotootjes weer! En dat filmpje is ook weer heel gaaf geworden zeg!

 4. Mooie foto's! En die toren is zo leuk! Goed dat je hem gewoon beklommen hebt!
  Je hebt je lay-out mooi veranderd! <3

 5. Yaay superleuk weer! Dat ijsje ziet er echt verrukkelijk uit haha.. Gaaf filmpje ook weer!<3

 6. Wat ziet Maastricht er mooi uit!! Je posts over Maastricht zijn echt heel leuk! En hoe smaakt die ene Tony Chocolony? Ik neem altijd de oranje, caramel zeezout. Maar even terug naar jou! Die cactus, zo cute!!! En al je foto's zijn zo mooi!

 7. Het ziet er zo leuk uit en wat is het uitzicht op Maastricht mooi!

 8. Zoveel mooie foto's, wauwie!

 9. Ah je maakt me een beetje verlegen met al die lieve complimentjes, hihi. Dankjewel <3 Enne, die Tony Chocolonely is heel erg lekker, echt een aanrader!

Geef een reactie