MAASTRICHT | DAG 3 (+VIDEO)


Op vrijdagochtend word ik heel vrolijk wakker, ik heb zó ontzettend lekker geslapen. Mijn telefoon geeft aan dat het nog maar kwart over zeven is en dus draai ik me nog een keertje om. Buiten hoor ik de vogeltjes hun ochtendlied fluiten , op de gang is er wat gestommel van mensen die al naar het ontbijt vertrekken en naast me zie ik mama langzaam wakker worden. Het is tijd voor een nieuwe dag! 

Rond een uur of acht stapte ik uit bed om een lekker warme douche te nemen (liefde), aan te kleden en m’n tas in te pakken, omdat we vandaag alweer naar huis zouden vertrekken. Daarna vertrokken we naar het ontbijt en dit keer nam ik mijn camera mee om al het lekkere eten te fotograferen en te filmen. Het was misschien best een gek gezicht, een meisje met een spiegelreflexcamera om d’r nek, die de vreemdste houdingen aannam om haar eten zo mooi mogelijk te fotograferen. Stiekem ben ik wel benieuwd wat de (voornamelijk) wat oudere stellen in de eetzaal gedacht hebben (hihi).

Mijn ontbijt was heel divers: ik nam fruit, noten, sinaasappelsap, broodjes hagelslag, een croissantje en zelfs een ministukje Limburgse vlaai. Als je in een hotel bent, moet je daar van genieten, toch?

Na een kop koffie was het tijd om voor de allerlaatste keer naar onze kamer te gaan om de laatste dingetjes te pakken. Ik plofte nog één keer op het bed, wierp een laatste blik naar buiten en trok de kamerdeur toen echt achter me dicht. Vervolgens leverden we onze bagage af bij de receptie en vertrokken we naar buiten. Vandaag stond er namelijk iets speciaals op het programma, de Sint-Pietersberg!

Één van de bekendste heuvels die ons kikkerlandje bezit. En vanaf ons hotel best nog wel een stukje lopen, dus gingen we vol goede moed op pad. De tijd die Google Maps aangaf, haalden we bij lange na niet. Mijn camera draaide overuren en ja, daardoor gingen we niet zo snel.

Maar uiteindelijk bereikten we dan toch onze bestemming. We genoten van het fantastische uitzicht en de prachtige natuur. Ik probeerde zoveel mogelijk vast te leggen en werd daar behoorlijk enthousiast van. Het geeft zo’n goed gevoel wanneer je foto nog mooier wordt dan dat je ‘m in gedachten had!

Na mijn fotografeersessie besloten we óf fort Sint-Pieter óf de grotten te bezoeken. Na wat wikken en wegen werd het dat laatste. Als kind verslond ik al boeken over de grotten in de Sint-Pietersberg en dus leek het me toch wel heel leuk om deze eens in het echt te bewonderen.

Onder leiding van een gids gingen we met best een aardige groep het gangenstelsel in. Af en toe stonden we stil en luisterden we naar wat de gids te vertellen had. In het Engels. Onze groep bestond namelijk voor een behoorlijk groot deel uit buitenlanders. Gelukkig kon ik het Engels prima volgen, maar voor de Nederlanders die dat niet deden, legde ze het onderweg nog een keertje uit in onze moedertaal.

Zo kwam ik erachter dat de grotten niet eens echt grotten zijn. Ze zijn niet door de natuur gevormd, maar door mensen (de mijnwerkers) gemaakt. Alhoewel, er is een klein stukje dat wél door de natuur ontstaan is, maar de rest kan je dus eigenlijk niet echt grot noemen. Dat maakte ons tripje zeker niet minder leuk, het gangenstelsel is groot (je kan er verdwalen) en best indrukwekkend, vond ik. Ook ontdekten we zoveel nieuwe dingen, die we nog niet wisten. Ik kan er wel een heel artikel aan wijden, maar dat ga ik niet doen. Ik raad je aan om er gewoon zelf eens een kijkje te nemen!

Na de rondleiding van een ongeveer een uur stonden we weer buiten. We ploften neer op een bankje, waar ik onze zak chips leegat (oeps). Vervolgens liepen we in een rustig tempo terug naar het centrum van Maastricht, om nog eventjes wat rond te struinen en afscheid te nemen (hihi).

We kwamen echt de beste ijssalon ever tegen en aten daar een megagroot ijsje. Wat in elke normale ijssalon door zou gaan voor vier bolletjes, ging hier door voor twee. En lekker dat het was! Wanneer je in Maastricht bent, moet je hier écht een ijsje gaan eten. Je krijgt er geen spijt van, I promise!

Ik was van plan om geen geld meer uit te geven (ik had me zo goed ingehouden!). Totdat we een schoenenoutlet tegenkwamen. En ja, natuurlijk stond daar mijn droompaar schoenen (ik zal ze binnenkort laten zien) afgeprijsd van 129 euro 95, voor 32 euro 50 (!). Ze zaten als gegoten en ik kon ze niet laten liggen. Eh, doei goed voornemen.

We dronken nog een kopje koffie en daarna vertrokken we weer richting het station. Terwijl de regendruppels tegen het treinraam tikten, vertrokken we uit de stad die in drie dagen mijn hartje veroverde. En zo kwam er een einde aan mijn Maastrichtavontuur.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn avonturen te lezen! Dit is (helaas) de allerlaatste Maastrichtpost, maar hopelijk neem ik jullie snel weer mee op reis!

Klik hier voor dag 1 en dag 2
Wat vond jij van mijn avonturen in Maastricht?

0 reacties

 1. Oeh ik ben heel erg benieuwd wat voor mooie schoenen je hebt gekocht!! En zo fijn als je vogels hoort vluiten! Hele mooie foto's!! Jammer dat dit de laatste was!

 2. Oké Klas ik ben echt vet benieuwd naar je schoenen, dus app een fotootje pleasee :'D Superleuke afsluiting van je Maastrichtavontuur in de grotten! En ook weer een mooie video en ik hou van het eten<3 X

 3. Superleuk om te lezen wat je allemaal gedaan hebt! En ben heel benieuwd naar je schoenen 🙂
  Het lijkt me heel leuk om de grotten te zien! Je hebt weer mooie foto's gemaakt!

 4. Dit waren echt 3 super toffe artikeltjes en vooral je filmpjes zijn echt waanzinnig leuk gelukt!

 5. Echt een prachtig filmpje!

 6. Leuk die foto's tussen de bloemen!

 7. Wat een leuke foto's! Ik vind trouwens je rugzak helemaal te gek!

 8. Oh, wat leuk! Maastricht is echt een leuke stad!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 9. Oeps wat dom!!! Omg haha: Fluiten niet vluiten… Jaa ik ben benieuwd naar je schoenen! X

 10. super toffe foto's!
  En de video maakt het helemaal af.
  dag 1 en 2 ook 🙂

 11. Ik vond het heel leuk om over je avonturen te lezen en alle foto's te zien! Nu heb ik nog meer zin in volgende week 😀 en oehh, ben benieuwd naar je schoenen!

 12. Hotelontbijtjes. Lovvvvvvv!! In die grotten ben ik ook eens geweest. Best bijzonder!

Geef een reactie