Mijn blog is verhuisd!

dauwdruppels

Na uren van twijfel en ontzettend veel gepruts is het dan eindelijk zover: welkom op mijn vernieuwde blog! Misschien zie je het niet direct, maar ik ben verhuisd van Blogger naar WordPress. Na anderhalf jaar heb ik mijn oude vertrouwde blogplatform, waar het bloggen voor mij allemaal begon, achter me gelaten en verruild voor iets heel nieuws. Ik loop over van enthousiasme en kan niet wachten om jullie helemaal bij te praten.

Ik dacht dat je gestopt was?

Het zou heel goed kunnen dat je dit denkt. Sinds augustus is er namelijk maar heel af en toe een artikeltje van mij online gekomen. De reden? Ik verhuisde van het ouderlijk huis naar een kamer in een appartementje met huisgenoten, begon een nieuwe studie en kreeg het heel druk. De inspiratie was ver te zoeken en mijn blog vergat ik een beetje. Na een lange dag vol colleges (en dat is best pittig als je dat niet gewend bent) was ik gewoonweg te moe om achter mijn laptopje te kruipen om artikelen te tikken.

En stiekem baalde ik daar best wel van, bloggen is immers mijn grote passie. Mijn plekje op het internet verwijderen, heeft dan ook nooit tot de opties behoord. Dus deed ik gewoon drie maanden niks (op twee/drie blogjes na). Maar inmiddels ben ik gewend aan het op mezelf wonen en het volgen van een hbo-studie. Dus blaas ik bij dezen mijn blog nieuw leven in. Yay!

plant

Waarom WordPress?

Het laatste half jaar ben ik me steeds meer in bloggen gaan verdiepen door middel van het lezen van artikelen en boeken. Langzamerhand werd voor mij duidelijk dat ik heel graag op WordPress verder wilde bloggen. Maar mijn hele blog verhuizen, was toch net een stap te ver. Tot ik te horen kreeg dat we ook voor school gebruik gaan maken van WordPress. De knop ging om en ik kocht een hosting en importeerde al mijn artikelen. Hartstikke eng, maar gelukkig overleefden de teksten het. De foto’s verhuisden daarentegen (jammer genoeg) niet mee. Deze ga ik de komende tijd allemaal terugplaatsen in mijn oudere artikelen.

blaadje bij het gouden uur

Wat is er veranderd?

Naast het veranderen van platform zijn er nog een aantal kleine dingetjes veranderd. Zo heb ik al mijn pagina’s weer helemaal bijgewerkt, want dat is best nodig wanneer je about pagina meldt dat je in 5 havo zit en examen hoopt te gaan doen. Mijn lay-out is wel ongeveer hetzelfde gebleven. Ik denk namelijk dat die nog steeds heel goed bij mijn blog en mijn persoonlijkheid past.

Vanaf nu kunnen jullie dus elke week weer een blogje van mij verwachten (jippie!). Aan uploaddagen ga ik me niet meer wagen, elk artikeltje is een verrassing. Om toch op de hoogte te blijven, kun je me natuurlijk altijd volgen op Bloglovin’! 

En, wat vind jij van mijn blogverhuizing?

19 reacties

 1. Leuk leuk! En ik hoop nu weer wat meer artikeltjes van je te zien, want vind ze altijd onwijs leuk om te lezen. En jeetje, wat kan jij toch goed fotograferen <3

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Awh wat een lieve reactie. Dankjewel Janna! <3

 2. Gelukkig, je bent er nog ga je nu gelijk eventjes op BlogLovin volgen!

  1. Grapje, dat deed ik al, het is gewoon het zelfde gebleven toch?

   1. Klaske zegt: Beantwoorden

    Hihi, ja dat klopt! Ik heb m’n volgers gewoon over kunnen zetten 🙂

 3. Wat leuk! Het is ook druk allemaal.. maar ook al schrijf je af en toe; het blijft het lezen waard!

 4. Leuk! Ik vind WordPress toch een veel mooier platform dan Blogger dus goede beslissing!

 5. WordPress is inderdaad echt heel fijn om mee te werken. Super leuk dat je weer terug bent van weggeweest Klaske!

 6. Joehoee je bent er weer! En hoe, haha. Supertof dat je naar WordPress bent verhuisd, voor mij is ’t allemaal net iets teveel gedoe eigenlijk :’) Gave foto’s trouwens ook! Xoxo

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Haha, zo dacht ik er eerst ook over. Het is alsnog wel heel veel werk om al m’n foto’s terug te importeren, maar WordPress werkt wel fijn. Ik zou ’t dus wel aanraden 🙂

 7. Ik vind het heel goed dat je naar WordPress bent verhuisd! Persoonlijk vind ik Blogger een ramp haha, ik heb het niet maar de hele tijd die stomme etalages en verkeersborden aanklikken. Ben benieuwd naar je nieuwe blogjes! Malou x

 8. Yaayy! WordPress is een hele goeie stap! En helemaal te begrijpen hoor van de drukte, leuk dat je weer terug bent. Mooie foto’s ook zeg!

 9. Zelf zou ik niet met wordpress kunnen werken, ik heb het geprobeerd maar dat was een dikke faal, haha. Super leuk dat je meer gaat bloggen! Kijk al uit naar je artikels. 😀

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Haha, ja WordPress werkt wel anders dan Blogger. Maar als je ’t gewend bent, valt het wel mee hoor. Dankjewel!

 10. Yaay! Best fijn he WordPress? Ik vond het ook eng om over te stappen maar ben er nu wel blij mee. Leuk dat je weer regelmatig gaat bloggen! <3

 11. Ik ben tot nu toe nog voor blogger, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd naar je beweegredenen! 🙂 Voor nu blijf ik lekker in m’n comfortabele omgeving hangen, maar ik hoor van meer mensen dan WordPress toch iets fijner is. En eigenlijk ben je nu dubbel verhuist!! Online en in real life, haha!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Hihi, ik was ook altijd voor blogger. Maaarre, WordPress heeft simpelweg véél meer mogelijkheden qua thema’s en plugins. Daarnaast draaien heel veel professionele websites van bedrijven ook gewoon op WordPress en moest ik er dus voor school mee leren werken, best handig als je dan vast wat ervaring hebt. Oh en het commentsysteem vind ik trouwens ook mooier (maar dat is een bijzaak haha). Eigenlijk was 1 verhuizing (real life) voor mij gewoon te saai (grapje) 😉 <3

 12. […] van weggeweest in blogland. Na een paar maanden van mijn blog op een lager pitje, verhuisde ik naar WordPress en pakte ik de draad weer op. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik geniet er van om […]

 13. […] je wellicht weet, ben ik afgelopen december overgestapt van Blogger naar WordPress. Sindsdien draait Messpiration op WordPress en daar heb ik absoluut […]

Geef een reactie