MIJN PLANNEN VOOR DEZE ZOMER

Afgelopen maandag leverde ik na zo’n tweeënhalf uur intensief kansen berekenen, grafieken tekenen en heel veel nadenken mijn blaadje (lees: zo’n 6 kantjes) in. Met een beetje een raar gevoel liep ik de examenzaal uit, het was voorbij. Het uren ploeteren aan een tafeltje in de gymzaal voor een diploma was afgelopen. Waarschijnlijk was het zelfs de laatste keer dat ik iets van een toets maakt op de middelbare school. Wat zeg ik, na m’n diploma-uitreiking hoop ik er nooit meer te komen. Het middelbare schoolleven is afgelopen. En guess what? Nu is het vakantie!

En vakantie is in mijn woordenboek heel veel leuke dingen doen waar je normaal de tijd niet voor hebt. En soms ook wat minder leuke dingen, die toch nodig zijn. Ik heb in ieder geval al een heleboel plannen, lees je mee?

Maastricht


Samen met mijn moeder hoop ik volgende week woensdag met de trein naar Maastricht af te reizen. Dat ligt niet om de hoek en is dus perfect om een paar daagjes heen te gaan. We willen sowieso de stad bekijken, de grotten bezoeken en keihard shoppen. Oh en ik wil natuurlijk heel veel fotograferen, maar dat spreekt voor zich. We blijven tot vrijdag, slapen lekker in een hotel (hotelontbijtjes mjam) en ik weet zeker dat we heel erg gaan genieten. Can’t wait!

Werken


Zoals jullie in mijn blije lijstje (wat kreeg ik daar leuke reacties op, hartjes) al konden lezen, heb ik een studentenkamer. En die wordt niet automatisch betaald natuurlijk, daar is geld voor nodig. En hoe kom je aan geld? Juist ja, werken. Dat is dus wat ik de afgelopen dagen al aan het doen ben en deze hele vakantie nog hoop te doen. Helemaal niet erg hoor, ik heb een hartstikke leuk baantje bij de C&A. Ik geniet van het contact met de klanten en m’n collega’s (het is altijd hartstikke gezellig) en dan ben ik ook nog eens omringd door kleding, wat wil je nog meer?!

Studentenkamer inrichten

Een kamer moet je natuurlijk ook inrichten en dat is wat ik in augustus (dan krijg ik de sleutel) ga doen. Het is zo onwijs tof om helemaal zelf te bedenken hoe het eruit gaat zien. Ik heb al heel veel plannen en speur het hele internet af (oeps). Ik weet nu al dat ik sowieso heel veel wit en groen (plantjes, hihi) in m’n kamer wil. Ook heb ik al een hele mooie stoel gezien bij de Kwantum, die waarschijnlijk als bureaustoel gaat dienen. Verder heb ik gelukkig nog alle tijd om alles bij elkaar te zoeken. To be continued!

Bloggen


Heel veel bloggen, dat was één van mijn eerste gedachtes toen ik realiseerde dat ik echt zomervakantie had. Ik ga er met de dag meer van genieten en hoop dit nog heel erg lang vol te houden. En dan bedoel ik ook echt lang. Hoe leuk zou het zijn als ik later als omaatje een blog bijhoud over bijvoorbeeld breien?

Even zonder gekheid, er komen dus meer blogjes aan! *doet een vreugdedansje door de kamer* Ik heb eindelijk alle tijd om mijn ideeën uit te werken en misschien zelfs wat vooruit te plannen (ik beloof niks). Ik ben van plan om een soort serie te maken over het op kamers gaan. Variërend van kamer inrichten, tot persoonlijke ervaringen. Dat heb ik al een poosje in m’n hoofd zitten en nu ga ik het waarschijnlijk ook echt doen, maar dat zien jullie vanzelf!

Fotograferen


Ook fotograferen is het afgelopen jaar één van mijn allergrootste hobby’s geworden. M’n camera en ik zijn onafscheidelijk en na deze zomervakantie hoop ik dat we nog closer zijn. Ik wil deze vakantie graag een portfolio opbouwen. Het liefst zou ik heel veel oefenen met portretfotografie, maar ik heb helaas niet altijd iemand die model voor me wil staan, maar mocht jij dat nu leuk vinden, dan kan je geheel vrijblijvend contact met me op nemen. Je hoeft absoluut geen model skills te hebben, ik houd van spontane foto’s!

Ja, ik ga lekker veel proberen met fotografie. Ook qua bewerking ben ik wel toe aan wat anders. Ik heb nooit echt een vast programma gehad, maar gebruikte eigenlijk meestal VSCO en PicMonkey. Op mijn nieuwe laptop (ja, ik heb dus een nieuwe laptop) staat CyberLink PhotoDirector en daar ben ik nu mee aan het prutsen. Maar ik kan eigenlijk niet wachten tot het eind van de zomer wanneer ik PhotoShop en Lightroom krijg, omdat ik dat voor school nodig ga hebben (en ik het dus veel goedkoper kan krijgen, yay!).

Zeeland


Eind augustus ga ik samen met mijn ouders, broer en broertjes twee weekjes naar Zeeland. We zitten in een leuk huisje, een paar minuutjes lopen naar het strand. Ergens in me stroomt nog Zeeuws bloed door m’n aderen (m’n vader is een zeeuw en m’n moeder een halve) en ik kan echt niet wachten. De zoute zee, de hete zon (hopelijk) en het strand, ik houd van Zeeland!

Tot zover mijn plannen voor deze lange zomervakantie. Ik heb er onwijs veel zin in! Als jullie nog tips hebben voor Maastricht, bloggen of fotografie, laat het me dan vooral even weten. En:

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

0 reacties

 1. Heerlijk artikeltje dit zeg! Ik heb je blije lijstje helemaal gemist, oeps, maar hoe tof dat je een kamer hebt! Gefeliciteerd<33 Oh en ook gefeliciteerd dat je de examens hebt doorstaan en je nu gewoon vakantie hebt!! Waahh. Nog 5,5 weken ploeteren jongens :') Suuupertof dat je naar Maastricht gaat, Valkenburg is ook in Limburg en daar kun je rodelen, echt een aanrader! Oh, en Zeeland is luvv. Geniet van je vakantie gurl!! Xx

 2. Geniet van je vakantie! Lijkt me heel leuk om je postjes over je studentenkamer te gaan lezen! Veel plezier in Maastricht en Zeeland!

 3. Heerlijk die vakantie, en geniet er dit jaar maar extra van. Die serie klinkt in ieder geval heel erg leuk, ik ben best benieuwd hoe je dat allemaal gaat aanpakken. En volgens mij wonen wij niet heel veel uit de buurt misschien dat ik en keertje als "model" kan staan. (Niet dat ik zo knap ben of zo maar het lijkt me wel heel gezellig!)

 4. Wat heb je een leuk blog, Klaske! Superfluper veel fun in Zeeland, en uiteraard in je studietijd!

 5. Heeeel veel fotograferen & bloggen is zo fijn aan de zomervakantie!! 🙂

 6. Wat fijn dat je klaar bent! Nu lekker genieten van je heerlijke lange vakantie die je zo te zien al lekker hebt gevuld met leuke dingen (Maastricht is leuk!!!), heel veel plezier 🙂

 7. Whiieee, zo leuk Klaske!!! En allemaal van die leuke plannen!!!! WHOOP WHOOP! Serie van op kamers gaan. YES. YESYESYES!!!! (ps. nu doe ik ook een vreugdedansje door m'n kamer). Zo leuk allemaal, geniet ervan!!!

 8. Zo fijn dat je klaar bent met je examens! Je hebt een hoop leuke plannen voor je (welverdiende) vakantie! Ik ga toevallig aan het begin van mijn vakantie ook naar Maastricht, ik ben er nog nooit geweest, dus ik ben erg benieuwd! Zeeland is ook heerlijk. Enjoy!!

 9. Leuk! Geniet van je vakantie! Ik moet nog drie weken wachten :(. Je hebt inderdaad een heleboel leuke plannen! Die serie over op kamers gaan klinkt ook interessant. 🙂

 10. Leuke plannen zeg! Zeeland vind ik zelf ook geweldig.
  Mijn plannen voor deze zomer bevatten onder andere een reisje naar Portugal, op kamp gaan, veel bloggen en nog een hoop andere dingen. Maar dat zal nog een maandje moeten wachten: eerst examens 🙁

 11. Wat een leuke vakantie-plannen! Misschien kun je eens op straat gewoon iemand aanspreken en vragen of je een portretfoto van hun mag maken, dan kun je meteen oefenen! Ik wil dat zelf ook eens gaan proberen, volgend jaar moet ik het doen voor mijn opleiding namelijk hahaa 🙂

 12. Leuke plannen! Ik hoop ook om snel weer eens naar Maastricht te gaan 🙂

 13. Wat een leuke plannen! Je eigen kamer inrichten lijkt me zo leukkk! En wat leuk dat je naar Zeeland gaat (gotta luf zeeland)

 14. Wat een gezelligheid allemaal. Ik ben benieuwd naar je kamertje, maak er asjeblieft een artikel over hihi. Jouw baantje klinkt geweldig <3

Geef een reactie