OUI, OUI, PARIS

Het is alweer een poosje geleden (zo’n 2,5 week) dat ik, als examenreis, de Franse hoofdstad met een bezoekje vereerde. Toch kon ik het niet laten om jullie nog eventjes mee terug te nemen in mijn avonturen. Ga er dus lekker rustig voor zitten, pak er een heerlijke croissant (of een pain au chocolat) bij, nous allons à Paris!

We vertrokken vrijdagochtend heel vroeg (drie uur op school zijn, half vier weg) om zo rond een uur of elf in Parijs te kunnen arriveren. Door alle excitement die zo’n leuk reisje met zich meebrengt, had ik thuis maar eventjes geslapen en ook in de bus was het me maar een half uurtje gegund. Gelukkig stopten we even bij een tankstation waar ze verrukkelijke koffie hadden (extra sterk) en zo bleef m’n ochtendhumeurtje toch aardig beperkt.
De busreis was saai en de stoelen zaten vreselijk, maar om half elf kwamen we dan toch aan in de stad der steden. Snel gingen we op pad naar onze eerste bestemming: La Tour Montparnasse. Een wolkenkrabber waar je vanaf de 59e verdieping een prachtig uitzicht hebt over heel Parijs. Helaas was het erg grijs en zelfs een beetje mistig, maar ach dat geeft ook wel weer een leuk effect.

Nadat we Parijs van bovenaf bewonderd hadden, was het rond een uur of twaalf tijd geworden voor dé bezienswaardigheid van deze stad: La Tour Eiffel, de Eiffeltoren. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ‘ie me nogal tegenviel. Natuurlijk was het indrukwekkend, zo’n grote toren. Maar mooi? Dat is een heel ander verhaal.

Bij de Eiffeltoren kregen we even tijd om wat te eten en zelf rond te lopen. De boyfriend en ik deden een wanhopige zoektocht naar betaalbaar voedsel, maar al gauw gaven we de moed op en zo belandden we even later op een bankje, midden in Parijs, omringd door prachtige bloesembomen met *tromgeroffel* een zak chips. Die aten we natuurlijk helemaal leeg, maar dát heb ik geweten later die dag. Never again.

Weer uitgerust werden we verder meegenomen op onze zie-zoveel-mogelijk-van-Parijs-in-één-dag-tour en dus stapten we in de overvolle metro, op weg naar l’ Arc de Triomphe en les Champs-Élysées. Ik kon het niet laten om vrolijk Aux Champs-Élysées te zingen (ja, dat liedje leerden we bij Frans), maar dat kon mijn omgeving (lees: het vriendje) niet zo heel erg waarderen. Helaas voor hem was ik niet zo 1, 2, 3 te stoppen, want ik kreeg het met geen mogelijkheid meer uit m’n hoofd. En zeg nou zelf, dit was ook gewoon dé ultieme gelegenheid om een keertje ongegeneerd het refrein van deze chanson ten gehore te brengen.

Vervolgens was het al weer tijd om de metro te nemen op weg naar le Notre Dame, waar we vrije tijd kregen. Samen met wat vrienden spendeerde ik die in een Italiaans restaurantje met een pizza en een megaglas cola (van zes euro, even huilen) voor onze neus.

Na deze zeer welkome onderbreking bezochten we ’s avonds de Basilique du Sacré-Cœur en Montmartre, de schilderswijk. Dit vond ik werkelijk waar het leukste aan heel Parijs. De Sacré-Cœur is écht een prachtige kerk en Montmartre is reuzegezellig. Ik heb mezelf niet na laten tekenen, maar het zag er zó leuk uit allemaal, dat ik het de volgende keer dat ik in Parijs ben wel wil laten doen.

M’n allerlaatste half uurtje in Parijs spendeerde ik op de trappen voor de Sacré-Cœur waar het wemelde van de straatverkopers met Heineken (?) bier, maar waar ook een heerlijke vibe hing. Er waren een aantal zangers (eentje was écht heel goed), die bekende en minder bekende nummers zongen. Heerlijk.

Helaas was het alweer veel te snel tijd om weer in de bus te stappen om terug naar Nederland te keren. Ik sliep de halve reis en om vier uur waren we weer terug op school. En zo kwam er een einde aan een onvergetelijke dag in de Franse hoofdstad. Au revoir, Paris! 

Ben jij weleens in Parijs geweest?

0 reacties

 1. Wat gaaf zeg! Was ik maar met je mee gegaan…

 2. Parijs is echt een prachtige stad, ik ben er vorig jaar met de werkweek heen geweest. Het lijkt me wel vermoeiend om zoveel mogelijk in een dag te zien haha 😛

 3. Leuk artikeltje zeg, luvv Paris<3 De Montmartre was inderdaad ook mijn favoriet, het is er zo gezellig! Alleen de brutale straatverkopers bij de Sacré Coeur zijn wat minder.. Liefss!

 4. Ahh wat ziet dit er leuk uit!! Parijs, zo'n mooie stad! Je foto's zijn zo mooi!

 5. Wauw, die foto's zijn zo prachtig! Ik vind het jammer dat ik nog nooit in Parijs ben geweest.
  Julia

 6. De volgende keer mag je wel in m'n koffer, hihi <3

 7. echt hele gave foto's!
  de tijd gaat inderdaad vaak veel te snel
  als het leuk is.

  liefs

 8. This comment has been removed by the author.

 9. Leuk! Ik ging vorige week met school naar Parijs, en we zijn ook op de tour montparnasse geweest. Het was mistig maar supermooi blauwig licht want we gingen 's avonds toen het schemerde. Sacré-coeur vond ik ook een heel gezellige plek! 🙂 Mooie foto's trouwens!

 10. Aah, leuk artikeltje met mooie foto's! Ik was 2 weken geleden in Parijs en het is zo'n mooie stad ♥ Montmartre is zo gezellig inderdaad. En het uitzicht vanaf Montparnasse, jaaa loved it.

Geef een reactie