Dit is waarom ik bloggen zo leuk vind!

Dit is waarom ik bloggen zo leuk vind!

Vanaf begin december ben ik weer helemaal terug van weggeweest in blogland. Na een paar maanden van mijn blog op een lager pitje, verhuisde ik naar WordPress en pakte ik de draad weer op. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik geniet er van om foto’s te maken, artikelen te schrijven en deze vervolgens te publiceren. Grappig, want ik hoor vaak genoeg om me heen dat mensen zich niet voor kunnen stellen dat je zoveel tijd in een blog kunt investeren. Want wat is daar nou leuk aan?

*pling* Goed idee voor een artikel! Want waarom vind ik bloggen eigenlijk zo leuk?

Op jouw blog ben jij de baas

Een blog is jouw plekje op het internet, waar je helemaal kunt doen wat je zelf wilt. Er is niemand die zegt dat je dit moet en dat vervolgens controleert. Natuurlijk zijn er wél mensen die iets van jouw blog vinden, maar dan nog kun jij zelf beslissen wat je daarmee doet. Ook als mensen belang hebben bij jouw blog (denk aan bedrijven), maak je zelf de keuze wat je wel én wat je niet wilt. Jij beslist over alles!

Dit is waarom ik bloggen zo leuk vind!

Je doet véél ervaring op

Qua schrijven en fotograferen doe je als blogger veel ervaring op. Kijk maar eens terug naar je eerste artikelen, je bent sowieso vooruitgegaan. Handig, want dat is zeker een voordeel. Wat dacht je van een verslag schrijven voor school? Wanneer je veel schrijft gaat dat toch echt makkelijker dan wanneer je dat nooit doet. Aan de andere kant ben je natuurlijk nooit uitgeleerd, maar je blogervaring heb je alvast op zak.

Je leert andere bloggers kennen: en dat is leuk!

Wanneer je blogt, kom je in contact met andere bloggers. Mensen die het, net als jij, leuk vinden om hun artikelen op het internet te delen. Ik kan je dan ook vertellen dat een meeting altijd een feest van herkenning is. Alles doen voor de perfecte foto’s bijvoorbeeld. Zo maakte ik eens met Emma ongegeneerd outfitfoto’s onder de Dom, waarna we ons eten (bij de HEMA) ook uitgebreid op de foto zetten. Één gezellige boel, maar iets wat ik met een andere vriendin nooit zou doen. Simpelweg, omdat alleen iemand die ook blogt je hierin begrijpt.

Dit is waarom ik bloggen zo leuk vind!

De interactie met je lezer (jullie!)

De interactie met jullie (hartjes) vind ik fantastisch. Cliché, maar oh-zo-waar: ik krijg van elke reactie een grote glimlach op m’n gezicht. Het is zo leuk dat mensen je schrijfsel blijkbaar waarderen en de moeite doen om een reactie achter te laten. Ik word d’r blij van!

Je kunt je creativiteit uiten

Op je blog kun je al je creativiteit kwijt. Allereerst in het schrijven van en fotograferen voor je artikelen. Maar ook in bijvoorbeeld je lay-out, misschien ben jij wel een html-kunstenaar en maak je van je blog een prachtige website. Zelf word ik voornamelijk heel blij van het fotograferen voor m’n artikelen, daar kan ik uren mee prutsen. Fotografie is een hobby die ik heb ontdekt dóór bloggen. Dat kan dus ook nog!

Dit is waarom ik bloggen zo leuk vind!

Je hebt nooit niets te doen

Een blog beginnen staat gelijk aan je nooit meer hoeven te vervelen, er is altijd wel iets wat je aan je blog kunt doen. En dat is nu precies wat bloggen zo leuk maakt, je blog is nooit af. Over het algemeen heb ik eerder tijd tekort, dan tijd teveel, maar in de vakantie kan ik er ontzettend van genieten om de hele dag met mijn blog bezig te zijn. Het is heerlijk om altijd een leuke bezigheid te hebben!

Dit waren voor mij de dingen die bloggen echt de allerleukste hobby maken. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!

Als je ook blogt: waarom vind jij bloggen zo leuk? 

26 reacties

 1. Dat laatste klopt echt helemaal. Ik zit de grootste tijd van de dag achter mijn computertje andere blogjes te lezen, foto’s te bewerken en artikeltjes te typen.

 2. Ben ’t zo eens met dit artikeltje! 🙂 Ik vind bloggen ook de ideale manier om je schrijf- en fotografie skills te verbeteren!

 3. Ik ben het met elk punt uit dit lijstje eens! Ik vind het heerlijk om eigen baas te zijn en alles te kunnen doen wat ik wil. En ervaring, zeker! Zo bizar hoeveel ik de afgelopen jaren (onbewust) heb geleerd! Veel vriendschappen zijn bij mij ontstaan via het bloggen, zo leuk <3

 4. Ahh wat een leuk artikeltje! Ik ben het zoooo met je eens! Lekker je eigen (creatieve) ding doen, en andere bloggers meeten is ook super gezellig!

 5. Aah echt elk punt in dit artikel klopt gewoon!! Bloggen is heeerlijk <3

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Dankjewel Sabine! Ben ik het helemaal mee eens, hihi <3

 6. Het is door al deze puntjes dat ik nog altijd een blogger ben. 🙂 Super leuk artikeltje Klaske!

 7. Jajjajajaja I love bloggen en het zou perfect zijn als ik er wat meer tijd voor had, haha. Een superleuk punt vind ik gewoon dat je met andere bloggers zo’n goede klik hebt, dezelfde dingen leuk vind en het dus niet raar is om bloggersgedrag te vertonen lol. Kussies!

 8. Ik hou van bloggen, maar vooral van blogs lezen en zo inspiratie op te doen voor eigen schrijfsels. Ik schrijf enorm graag, maar de onderwerpen blijven soms uit.

 9. Met ieder punt wat je genoemd hebt, ben ik het helemaal eens. En vooral de interactie en het uiten van mijn creativiteit zijn dingen waarom ik bloggen zo ontzettend leuk vind. Maar de andere dingen natuurlijk ook. Ik blog nu al bijna 4 jaar en ik ga er het liefst nog zo lang mogelijk mee door, want het maakt me zo erg gelukkig!

 10. Superleuk om dit eens van een medeblogger te lezen! En ik ben het er ook helemaal mee eens. Ik vind het zelf ook ontzettend tof dat ik mezelf kan zijn en niemand verteld wat ik moet doen. En ja, ik merk zeker dat ik vooruit ben gegaan als ik het vergelijk met mijn eerste artikelen van ruim een jaar terug.

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Yay, dankjewel. Wat leuk dat je het er ook helemaal mee eens bent! 🙂

 11. Interactie met lezers vind ik zelf ook een van de leukste dingen aan bloggen! 😀 En natuurlijk ook het schrijven zelf hé haha

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Haha natuurlijk, schrijven is fantastisch! 🙂

 12. Bloggen is echt leuk!

 13. Helemaal mee eens met wat je schrijft. Bloggen is echt iets van jezelf, je kunt informatie delen die jij leuk vindt en als anderen er dan ook iets aan hebben dan is dat helemaal mooi meegenomen.

 14. Op je eigen plekje je creativiteit uiteten vind ik ook zo fijn aan bloggen! En de interactie en het feit dat je altijd wel iets te doen hebt. Al de punten die jij benoemt dus! Gaan bloggen is de beste beslissling ooit geweest. 🙂

 15. Leuk geschreven! Bloggen is gewoon leuk 🙂

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com

 16. Heel herkenbaar! Ik kan in mijn blog alle creativiteit kwijt. Daarbij blog ik over duurzaamheid en ik ken 0 mensen die zich daarmee bezighouden. Maar dankzij mijn blog leer ik allemaal leuke mensen kennen. En het is inderdaad heel grappig om oude artikelen terug te lezen, zo schrok ik laatst van mijn veel te kleurrijke foto’s haha.

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Wat leuk, zeg! Tof dat een blog daarvoor kan zorgen. Haha, ik schrik soms ook van mijn oude artikelen (vol lelijke foto’s, wat dacht ik?), maar het hoort er nu eenmaal bij. 🙂

 17. Jaa precies dit!! Precies dit waarom IK bloggen ook zo leuk vind! Heel mooi artikel!

 18. Al je punten zijn echt super herkenbaar! Ik vind bloggen ook echt de leukste hobby die ik ooit gehad heb 🙂

 19. Heel erg mee eens! En extra leuk om te lezen, want je puntjes dede me weer beseffen hoe leuk bloggen inderdaad echt is 🙂 Mooie foto’s ook Klaske, I luv them!!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Wat leuk om te horen Dilys! Lief! <3

 20. Echt fijne punten! Ben het hier zeker mee eens.Leuk om te lezen, en bovendien bloggen doet echt goed. zelf vind ik creatief zijn echt heerlijk 🙂

 21. […] maar tegelijkertijd wilde ik het zo graag. Gelukkig ben ik er weer en ik heb inmiddels meer plezier in bloggen dan ooit. En dat gun ik iedereen, vandaag dus mijn tips om uit je blogdip te […]

Geef een reactie