7 handige tips om die warme zomerdag te overleven

Warme zomerdag tips

Van de koude herfstachtige dagen zijn we ineens in het plakkerige zomerweer beland. De dikke truien moeten omgewisseld worden voor hemdjes en de verwarming wordt vervangen door de airco. Een hele omschakeling! Hoe fijn de zomer ook is, het volhouden van een hete dag is is niet altijd even makkelijk. Je bent minder productief, zweet constant en hebt het gewoon héél erg warm. Gelukkig zijn er een aantal simpele dingen die je kunt doen om dit leed te verzachten. Met deze 7 tips overleef jij die warme zomerdag sowieso!

Draag luchtige kleding

Hierbij kun je natuurlijk denken aan een hemdje met een shortje, maar helaas is niet iedereen vrij op een zomerse dag. En op kantoor worden ze van jouw luchtige outfit misschien wat minder blij. 😉 Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een broek van een dun (en niet zweterig stofje) zoals deze (#nospon) of kies voor een dunne, maar toch nette blouse. Hoe dan ook, trek geen warme (zwart is al helemaal geen slim plan) skinny jeans aan. Dan wordt het gegarandeerd een zweterige dag.

Eet ijs

Zodra de temperatuur stijgt, krijg ik zin in ijs. Zo af en toe breng ik een bezoekje aan de Italiaanse ijssalon in Ede. maar eigenlijk probeer ik standaard een pak waterijsjes in de vriezer te leggen. Zo kan ik elk moment van de dag ijsjes eten én bespaar ik ook nog eens geld. Daarnaast zijn waterijsjes niet eens zo heel erg ongezond. Geen slecht plan dus om een ijsje te eten voor wat verkoeling.

Niet teveel make-up

Op een warme zomerdag heeft het niet zoveel zin om lagen foundation op je gezicht aan te brengen. Dat smelt er binnen de kortste keren vanaf. 😉 Daarnaast is het verstandiger om zonnebrand op je gezicht smeren. Op de korte én de lange termijn word je namelijk niet blij van een knalrood hoofd.

Sta vroeg op

Wil je productief zijn op een warme zomerdag? Zet je wekker dan iets eerder dan normaal. ’s Ochtends is het namelijk nog niet zo warm en kun je nog wat doen zonder dat de zweetdruppeltjes van je voorhoofd lopen. En een voordeel: als je ’s ochtends veel doet, heb je op het heetst van de dag tijd om lekker in de zon te luieren. Je zult jezelf dankbaar zijn!

Warme zomerdag tips

Drink voldoende water

Wanneer het warm is, heeft je lichaam extra vocht nodig. Verstandig om een flesje water bij je te hebben dus. Het groenst is het natuurlijk als je voor een hervulbare variant gaat. Tip: zet je flesje water ’s avonds in de koelkast of leg ‘m in de vriezer. De volgende ochtend heb je ijskoud water. Heerlijk!

Neem een warme douche

Misschien klinkt dat je nogal vreemd in de oren en ben je gewend om na een hete dag onder een koude douche te springen. Toch is het beter om ‘gewoon’ warm te douchen. Hierdoor gaan bloedvaten in je huid open staan en kun je de interne warmte afvoeren. Van een koude douche vernauwen je bloedvaten juist. En dat is nou nét wat je niet wilt.

Geniet!

Ja, het is benauwd, je plakt aan elkaar en met een beetje pech verbrand je ook nog. Toch is het zomerweer wel iets om van te genieten. In de zomervakantie rijden en vliegen we massaal naar de warmte toe. Dan moeten we toch blij zijn als de warmte voor de verandering ook eens ons kikkerlandje bereikt? Ik zeg: rock die zomerdag!

Wat doe jij om een warme zomerdag (zoals vandaag) te overleven?

16 reacties

 1. Thanks, dit artikel komt precies op het juiste moment. Ik ben benieuwd hoe ik vandaag dat zweterige weer ga overleven op school haha.

 2. Goede tips! Hiermee overleef ik de zomer wel 🙂 Ik verbaas me er altijd over dat ik in de winter zo uitzie naar de zomer en in de zomer opeens baal van het te hete weer en de zweetdruppels, haha. Vooral vroeg opstaan helpt bij mij op een warme zomerdag. Oh ja, en fietsen vind ik fijn in de zomer, vooral als er een klein windje staat.

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Haha, hier echt exact hetzelfde. Fietsen vind ik ook een goede inderdaad, maar dan wel met een windje, anders plak je nog aan elkaar. 😉

 3. Nou, dit is perfect van toepassing vandaag! Ik sta zelf ook altijd vroeg op, zo ben je niet alleen de warmte voor maar kun je ook nog in de middag na het werk genieten van het mooie weer (met een ijsje natuurlijk)

 4. Fijne tips! Zit nu helaas nog op kantoor tot 5, haha.

 5. Vroeg opstaan en op tijd slapen zou een hele goeie voor mij zijn haha, fijne tips!

 6. Sowieso veeeel ijs ja, haha! Ik heb gelukkig geen moeite met de hitte, heb daar niet snel last van. Alleen vind ik de zomer in Nederland wel vreselijk met die hoge luchtvochtigheid altijd. Zo benauwd! Ik drink op zulke dagen echt de kraan leeg haha. En jep, luchtige kleding is fijn!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Jaa de luchtvochtigheid hier is inderdaad niet fantastisch, haha. Maar ach, met veel water en luchtige kleding is het best te overleven inderdaad. 🙂

 7. Aah, wat leuk!! Ik claim altijd van de warme dagen te houden, maar zo’n dag als gister en eergisteren is toch naast lekker warm ook een beetje te benauwd af en toe. Maar goed, klagen over het weer kunnen we als Nederlanders maar al te goed, dus ik at gisteren gewoon een ijsje met een glimlach op m’n gezicht 🙂 En warm douchen… Pfoe, ik weet nog niet of ik dat aan zou durven, haha!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Je hebt helemaal gelijk hoor. Af en toe is het ook flink benauwd, maar ijsjes zijn altijd goed. Warm douchen is écht niet zo erg hoor, haha. En het helpt echt om af te koelen! 🙂

 8. Kom maar op met dat warme weer! Ik krijg er zin in de zomer☺

 9. Handige tips, kan niet wachten tot ik ze weer nodig ga hebben . PS ga je dan naar Bernardo’s ijssalon ? Die herinner ik me namelijk nog goed van vakanties, zulke mega ijsbollen!

  1. Klaske zegt: Beantwoorden

   Hopen dat het snel weer warm wordt! En jaa, Bernardo’s inderdaad. Hoe leuk dat je dat kent! Daar hebben ze heel erg lekker ijs haha (en veeel). 🙂

 10. Volgens mij gaat het met ijsjes eten wel goed komen. Here I come!!!! Goed excuus om er veel te eten. Haha. Ik heb erg veel zin in de zomer.

 11. Ik werk in een rusthuis en daar is het soms wel puffen geblazen. En zeker wanneer de ventilatie het begeeft. De bewoners geven we voldoende drinken, in de ochtend zetten we de ramen in de kamers op kiepstand, de gordijnen dicht en de deuren open zodat de koelte naar de gang kan gaan (daar we in de leefruimtes niets kunnen openzetten). Voor onszelf mogen we op echt warme dagen in T-shirt rondlopen ipv het bovenstuk van ons broekpak, maar zelf vind ik dat nu niet echt nodig, daar ik wel makkelijk zweet en dus onder mijn vest steeds een T-shirt draag die mijn zweet goed kan opnemen.

 12. Ahh heerlijk postje! Eet ijs, da’s een goede hihi 🙂

Geef een reactie