ZONNESTRALEN

Het zonnetje scheen vanmorgen vroeg al mijn kamer binnen door de kiertjes van het gordijn. Langzaam werd ik wakker en nog een beetje slaperig trok ik datzelfde gordijn omhoog. Een dikke ijslaag bedekte mijn raam, maar de zon probeerde erdoorheen te komen. Het leek wel een spelletje, tussen het ijs en de zon. Het ijs probeerde sterk, dik en koud te blijven, maar de zon liet het ijs langzaam smelten, om uiteindelijk volledig tot zijn recht te kunnen komen.

Is dat niet een beetje net als het leven? Soms kan het voelen als een brok koud, dik en veel te sterk ijs, waar nooit een zonnestraaltje doorheen gaat komen. Maar zodra de zon écht in zijn volle kracht gaat schijnen, is geen brok ijs daar tegen bestand. Het leven kan dus geen brok koud, dik en veel te sterk ijs blijven, de zon komt altijd terug. Misschien niet op het tijdstip dat wij willen, maar op een gegeven moment gaat hij echt weer zijn zonnestraaltjes verspreiden. Recht door het ijs heen, dat langzaam smelt door de kracht van de zon. 
Oké, tot zover mijn filosofische praatjes voor vandaag, hihi. Ik ben in ieder geval ontzettend blij geworden van de zon vandaag. Een soort van extraatje bovenop mijn gister verkregen vakantie. Heerlijk. Ik kon het dan ook echt niet laten om mijn camera tevoorschijn te halen, want dit licht moest ik gebruiken. 
Zo duwde ik mijn moeder snel mijn cacti in haar hand en gaf instructies hoe ze ze vast moest houden.: ‘Nee, een beetje naar rechts. Een beetje meer in de zon, alsjeblieft.’ Ondertussen liep ik met mijn camera om haar heen om mijn stekelige vriendjes zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. Af en toe gaf ik kreet van blijdschap om het mooie licht. Ik bedoel, goed licht is toch echt datgene waar iedere fotografiefreak (net als ik, hihi) ontzettend enthousiast van wordt. In de winter is het licht lang niet altijd even mooi en zodra het dat wel is (en ik ook nog tijd heb), kan ik wel juichen.
Laten we hopen dat het licht de rest van mijn vakantie net zo mooi blijft, want dan kan ik helemaal los gaan met mijn camera. En zo niet, dan kom ik mijn tijd ook zeker wel door. Want één ding is zeker, de zon gaat vanzelf weer schijnen!

Ben jij ook zo dol op de zon?

0 reacties

  1. Mooi Klas, dat eerste stukje! En jaaa ik ben ook zo dol op zon én cacti, supergave foto's!<3

  2. Ah mooie foto's! En ja, ik kan ook wel juichen van blijdschap als het licht perfect is voor de foto haha (:

  3. Mooie foto's!!

  4. Zalig dat zonnetje, echt ideaal om terug foto's te maken in huis. 🙂 Mooie foto's.

  5. Wat een mooie foto's!! En ja ik houd ook van de zon! 😉

Geef een reactie